Propozycje na pyszny lunch: krewetki czy łosoś?

Nasza propozycja jest przeznaczona dla osób, które cenią sobie smak i jakość dania, jednocześnie nie mają zbyt dużo czasu na przyrządzenie dania lub nie czują się w kuchni na tyle pewnie, aby przygotować danie od A do Z. Idealne połączenie naturalnych składników i  odpowiednio dobrane proporcje, proste i szybkie w przygotowaniu. Krewetki z delikatnym masełkiem czosnkowym z dodatkiem pietruszki i suszonych pomidorów lub Łosoś z kremowym sosem z dodatkiem kurek i pietruszki. Produkty kupujemy w postaci zamrożonej, nie wymagają doprawiania!



Krewetki
należy wyjąć z opakowania i smażyć, bez rozmrażania, na patelni przez ok. 8 minut. Najlepie na silnym ogniu, w międzyczasie mieszając. Można posypać danie świeżymi ziołami, aby nadać im większego aromatu. Polecamy także skropić danie sokiem z cytryny lub limonki. Najlepiej podawać je z chrupiącym pieczywem lub grzankami. Krewetki znakomicie prezentują się podawane na małej żeliwnej patelni lub rondelku. To znakomita przekąska lub przystawka, które świetnie prezentuje się na stole oraz pobudza apetyt.

Dla tych, którzy za krewetkami nie przepadają proponujemy łososia z sosem śmietankowo – kurkowym. Rybę należy wyjąć z kartonika, usunąć folię zabezpieczającą. Piec bez rozmrażania na aluminiowej tacce w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200˚C przez około 20-30 minut, do zapieczenia sosu. W zależności od piekarnika ten czas może różnić się nieznacznie. Gotowe dania można posypać świeżymi ziołami i podawać z kaszą i surówkami warzywnymi. Można je podawać na tacce lub wyjąć i ułożyć na talerzu.